Оголошення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами

     У зв’язку із змінами в законодавчій базі щодо поводження з побутовими відходами, зокрема щодо порядку формування тарифів, а також внаслідок росту тарифу на послугу з захоронення побутових відходів, що надається комунальним підприємством «Комунальник» та росту витрат на послуги з вивезення побутових відходів порівняно з витратами, які враховані при розрахунку діючого тарифу, КП «Червонограджитлокомунсервіс» проведено розрахунки економічно обґрунтованого тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (перевезення побутових відходів).

    Діючі на даний час тарифи встановлено рішенням виконавчого комітету Червоноградської міської ради  від 29.05.2018 №106. З моменту введення в дію тарифів відбулося збільшення таких основних витрат, як заробітна плата та відрахування на сплату єдиного соціального внеску: рівень мінімальної зарплати (2018 рік - 3723 грн, на даний час - 6500 грн) та прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2018 рік - 1762 грн, на даний час - 2481 грн), що в свою чергупризвело до зросту фонду заробітної плати на 71% в т.ч. нарахування на заробітну плату 22%; витрат на придбання дизельного пального для роботи транспорту, задіяного для надання вказаної послуги  (ціна у 2018 році - 27,80 грн/л, на даний час - 30,78 грн/л), що становить 11% зросту,  вартості ремонтних робіт, запчастин тощо.

    З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги поводження з побутовими відходами до економічно обґрунтованого рівня шляхом його коригування. Зміни тарифу з ПДВ:

- для мешканців вивезення твердих відходів було 155,11 грн за тону новий тариф 296,40 грн за тону;

- для юридичних осіб та ФОП вивезення твердих відходів було 192,04 грн за тону

новий тариф 296,40 грн за тону;

- вивезення великогабаритних відходів було 255,63 грн за тону

новий тариф 402,65 грн за тону;

- вивезення ремонтних відходів було 326,57 грн за тону

новий тариф 484,50 грн за тону.

    Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення надання послуги поводження з побутовими відходами.

    Зазначені тарифи заплановано ввести в дію з 01 січня 2022 року.

    Зауваження і пропозиції щодо планових тарифів від фізичних та юридичних осіб приймаються з 08 грудня по 15 грудня 2021 року за адресою: КП «Червонограджитлокомунсервіс» вул. Шевська,1А, м.Червоноград, e-mail: prchgks@ukr.net (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

    В послугу з поводження побутових відходів включається вартість послуг з перевезення та захоронення побутових відходів.

    Зважаючи на зазначене вище, КП “Червонограджитлокомунсервіс” надає структуру та розрахунок тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами (перевезення побутових відходів):

 

Твердих побутових відходів

Великогабаритних побутових відходів

Ремонтних побутових відходів

Графік вивезення побутових відходів